.

Az ipari alpinizmusról, röviden

Javítás hegymászó technikával. Vannak építmények, melyek karbantartására nem alkalmasak a hagyományos eljárások. Különösen a nehezen hozzáférhető magas épületek, vagy magasra nyúló szerkezetek, ahol sem emelő berendezés, sem pedig állványozás nem alkalmazható, vagy túl költséges.
A hegymászás igen régi tevékenység, s az elv ugyan ismert, széleskörű ipari alkalmazása nehezen terjedt el. Ahogy a hegymászók elkezdtek bekapcsolódni, speciális tudásukkal és eszközeikkel az építészeti problémák megoldásába, megjelent az ipari alpinizmus, mely napjainkra egy önálló ágazattá fejlődött.

Üvegpaloták nem nyitható ablakainak a tisztítása.

Az ember, aki mesterévé vált az ipari alpinizmusnak, számos javítási és építészeti munkát el tud végezni magas építményeken.

Előnyök, biztonság
Ez az eljárás szükségtelenné teszi az ormótlan állványzatok és emelő szerkezetek alkalmazását a dolgozók felemeléséhez. Ez megkönnyíti, és olcsóbbá is teszi a munkát. Az ipari alpinisták egész munkája gyakran annyiba sem kerül, mint mondjuk az adott helyen egy állványozás, vagy egy emelőkocsi rendelése. Ne feledkezzünk meg az állványozás idejéről sem, ami bizony szintén költségnövelő tényező.

Egy alpinista összes felszerelése elfér egy furgonban, és az előkészületi idő se több pár óránál. A munkavégzés biztonsága lényegesen magasabb szintű, mint egy hagyományos állványzaton történő munkavégzésnél. A dolgozó itt folyamatosan biztosítva van, kizárva a leesés lehetőségét.

A Hydrex Kft. ipari alpinistái munka közben.

A nyíregyházi víztorony festés előtt.A nyíregyházi víztorony a munkálatok alatt.A nyíregyházi víztorony, miután felújítottuk.

Leggyakrabban az alábbi munkálatoknál veszik hasznát az ipari alpinizmusnak:
- panelházak szigetelése,
- nehezen hozzáférhető homlokzatok javítása, festése,
- lefolyó csatornák szerelése,
- hó eltávolítás nehezen hozzáférhető tetőkről,
- fémszerkezetek korrózióvédelme, - felállítása,
- ablaktisztítás,
- reklámfelületek elhelyezése,
- külső kábelezés.

 Vissza az elejére   Hydrex   Elérhetőség   Termékek 

Fotóalbum

A Hidrex Kft csapata munka közben.

 

AKCIÓ!

King Tony dugókulcskészlet